Arkiv


Beretning for 2015/16
Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2016.
Læs mere...Beretning for 2014/15
Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2015.
Læs mere...Beretning for 2013/14
Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2014.
Læs mere...Beretning for 2012/13

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2013.
Læs mere...Beretning for 2011/12

Her kan du læse formandens beretning aflagt på årsmøde 2012.
Læs mere...


Årsmøde i Kolding den 1. april 2011.
Formanden for fondens bestyrelse Ole Reinholdt oplyste i sin årsberetning blandt andet følgende:
Der har været afholdt det antal bestyrelsesmøder der har været behov for i 2010 - i alt 4 møder + årsmøde og et bestyrelsesseminar om fondens fremtidige uddelingsstrategi blev det til.

Driftsregnskab
Indtægterne fra fondens kapital beløb sig til 2,3 mio. DKK (2009 -2,1 mio. DKK).  Afkastet bærer desværre, men som forventet fortsat præg af, at fonden har investeret konservativt...

Uddelinger
Der er i årets løb uddelt i alt 2,5 mio. DKK (2009- 2,7 mio. DKK) til formålsbestemt anvendelse jf. fondens vedtægter til formål i ind- og udland.

Ansøgninger
På møderne behandles ansøgninger af relevans for fonden - i 2010 i alt 235 (2009 -240). Af disse imødekom bestyrelsen 134 (2009 – 142).
Samtidig er der i årets løb givet administrativt afslag på en række ansøgninger.


Beretning for 2010
Her kan du læse uddrag af formandens beretning for året 2010.
Læs mere...

Billedarkiv for Jubilæumsfonden af 12.08.1973

Del 2

De grønne pigespejdere Valby gruppe fik støtte til sommerlejr i Sverige. Spejderne fik nogle mindeværdige oplevelser med hjem. Dette ikke mindst pga. deres oplevelser med klatring, kanotur og tur i de svenske skove med naturvejleder. Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden støtter ” Somalisk Forening for Genopbygning "OFROSOM".  Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden har igen støttet den Kristne TV station SAT 7 i Cario for befolkningen i Mellemøsten og Nord Afrika. Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden været med til at støtte asylansøgeres transportudgifter til gratis undervisningstilbud i Internationalt Kristent Center.
Hverdagen på et asylcenter er ofte grå og kedelig. Mange mennesker er flygtet fra en fastlåst eller farlig situation og sidder nu og venter på, at deres sag skal blive behandlet.
Ved at deltage i Internationalt Kristent Centers indholdsrige gratis undervisnings- og aktivitetstilbud får asylansøgerne et afbræk i en ellers kedelig hverdag og mulighed for at møde og have fællesskab med 'almindelige' danskere udenfor centrene.
På billederne ses asylansøgere der netop har modtaget billetter til hjemtransporten efter en dag i Internationalt Kristent Center. Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden har støttet Assist Denmark til et projektet i Nakuru i Kenya. Det store problem i Kenya – også for kirkerne – er den store ungdomsarbejdsløshed. Passivitet og manglende tro for fremtiden har bremset udviklingen i lokalsamfundet.
Kirkerne er en af grundpillerne til at forandre dette. Projektet giver støtte til træning af pastorer i hvordan de hjælper deres medlemmer i opstart af egen virksomhed. For forholdsvis små midler at det muligt at give hjælp til selvhjælp. Støtten. har sat gang i en proces for fremtidens unge i Nakuru. Klik på billedet for større version.

Hvideruslands-komitéen i Kolding har hvert år fået et tilskud fra Jubilæumsfonden til transport til Rusland af hjælpemidler for handicappede og skolemøbler og tøj, samt et år 30.000 kr til et tag på den lokale kirke (i Swishlotch).
Billedet viser kirken, og hvis du klikker på billedet ses også bil (doneret af Jubilæumsfonden) læsset med skolemøbler, hjælpemidler til handicappede samt nogle af vore modtagere af hjælpen.


Harte kirke fik ved hjælp fra Jubilæumsfonden råd til at købe et flygel til det nye kirkecenter i Harte. Hver uge øver tre kor ved flygelet (kirkekoret, børnekoret og gospelkoret) – samt en mødregruppe med deres børn. Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden har gennem en årrække ved en række donationer støttet Børnehjemmet Elshaddi Restoration Home (for voldsramte børn)på øen Trinidad.  Pengene har især været brugt til udvidelser af den bestående bygning og en ny sovesal.

Familier med kræftramte børn modtog i foråret støtte fra Jubilæumsfonden.
Støtten blev brugt til foreningens succesfulde samarbejde med Experimentarium i København. En masse glade børn fik en rigtig god dag med en masse sjove eksperimenter. Klik på billedet for større version.

Jubilæumsfonden støtter ADDA (Agricultural Development Denmark Asia) ved en konstruktion af en landsbyvej i Nordvietnam. Vejen er 280 m lang, 1,2 m bred og 10 cm i højden.
Landsbyvejen muliggør adgang til hovedvejen, hvilket er af største betydning for landsbyen. Dette giver mulighed for små lastbiler og motorcykler, der kan transportere landsbyens landbrugsprodukter til markedet. På de normale stier kan der ikke køre køretøjer, hvilket betyder at alle varer først skal bæres af bønderne op til hovedvejen, hvilket også reducerer bøndernes mulighed for at sælge større varer. 
Under konstruktionen af projektet deltog alle landsbyens familier på de aftalte arbejdsdage. Bondegruppen organiserede arbejdet med landsbyen, skaffede materialer, kontaktede de lokale myndigheder og skaffede ingeniører udefra. Efter konstruktionen er gruppen ansvarlig for at organisere vedligeholdelse samt skaffe penge til dette fra landsbyen. Klik på billedet for at se en større version der viser processen mod den ny vej.

Jubilæumsfonden støtter Foreningen Børnelejren på Langeland – her Uldtotterne fra Ikast fra ophold på Søgård Hovedgård på Langeland.
Tønder Skibslaug modtager støtte fra Jubilæumsfonden til opbygning af et vikingeskib.
Billederne er fra søsætningen i Genner Bugt. Et par hundrede mennesker var mødt op til en god dag. Der blev arbejdet til det sidste inden en fin søsætning. Klik på billedet for større version.


Jubilæumsfonden har flere gange støtte Kolding Mini-by. Klik på billedet for større version.


Jubilæumsfonden støtter Herfølgespejderne med nye telte.

Jubilæumsfonden har støttet Vejle Provsti – skole-kirke projekt ”rundt i verden”.
Se billeder og læs mere her.Jubilæumsfonden støttede Utzon Ålborg konferencen med deltagere fra blandt andet USA- ENGLAND- FINLAND- SVERIGE- CANADA –SYDAFRIKA- AUSTRALIEN. Fokus var det maritim historiske over 300 år fra 1550-1850. En ekskursion på et dansk sejlskib var også en del af oplevelsen. Museumsinspektør Jens Thiedemann fra Sæby var blandt deltagerne (klik på billedet for en større version).
Det er lykkedes for venskabsforeningen Kilangoro, med tilskud fra Jubilærumsfonden, at få bygget denne skole for udviklingshæmmede i landsbyen Idete I Tanzania.Jubilæumsfonden af 12. aug. 1973 har støttet brugere og beboere inden for socialpsykiatrien i Midt- og Vestjylland, til arrangementet MINI-OL 2012. Som det ses på disse fotos havde de en god og vellykket dag.Jubilæumsfonden af 12. august 1973 støtter Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, undervisning og inspiration for de fattige børn og forældre i i Indien.Jubilæumsfonden af 12. aug. 1973 støtter La Vida – Rekreationsophold til familier med livstruet barn (klik på billedet for en større version).Jubilæumsfonden af 12. aug. 1973 støtter Kolding Marineforening.  Efter 48 år flytter marineforeningen fra staldgården ved slottet i Kolding til en mere søvejs orienteret marine stue som er blevet malet og alle marine effekter er blev pudset og opsat i den ny marine stue på Sydhavnen af medlemmer samt med støtte midler fra Jubilæumsfonden
Februar 2012 KIF Talenthold: Optagelser af de yngste til talentholdet i KIF. Træner her  til  at komme ind til de dygtige springere i KIFs talenthold, som fonden har støttet ved flere lejligheder.
(klik på billedet for større version).

Initiativtageren til stiftelsen af Jubilæumsfonden af 12.08.1973 statsautoriseret revisor Arne Kjersgaard Nielsen på talerstolen ved årsmøde i Harte Præstegård.